Over ons

Na jaren pleegouder voor crisisplaatsingen te zijn geweest krijgen wij de kans om van het pleegouderschap ons werk te maken, zodat we ons volledig kunnen richten op het creƫren van een thuis voor kinderen die dat niet hebben.

Irma heeft bijna 25 jaar in het UMCG gewerkt als (kinder)verpleegkundige en meewerkend teamleider.

Gerben heeft bijna 20 jaar gewerkt als volwassen IC- en als kinder IC verpleegkundige in het UMCG.

Samen hebben we drie dochters. In december 2015 is Irma zich volledig gaan richten op het gezinshuis, Gerben is staffunctionaris geworden binnen het Beatrixkinderziekenhuis van het UMCG, zodoende was er volop tijd om te gaan starten met onze franchiseonderneming. We zijn verhuisd naar onze huidige locatie.

Vanaf 1 december 2015 is Gezinshuis Verwonder een feit. We draaien het gezinshuis al weer ruim 8 jaar en dit doen we met veel plezier met ons beiden. We hebben het werken in het UMCG vaarwel gezegd.

Ons gezin biedt ruimte aan vier jongeren (die door Schouder aan Schouder geplaatst worden) die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen.

Ons gezinshuis is gevestigd in een voormalig boerderijtje welke omgebouwd is tot een gezellig en praktische woonboerderij. Zodoende hebben wij negen slaapkamers, een woonkeuken gescheiden van de woonkamer, een kantoor, een grote stal en veel ruimte om het huis. Door deze bijzondere plek en ruimte om het huis worden jongeren geprikkeld om zich te ontwikkelen.

Ook ons honden Biko (Bearded Collie) en Kaya (Sheltidoodle) , onze grote ezels Cassiopee en Fibule, de varkens Bregje en Baloe en de kippen en konijnen zijn een groot onderdeel van ons gezin.

We worden geleid door ons Christelijk geloof, waarbij we geloven en getuigen dat God Liefde is. En vanuit deze Liefde bieden wij plek in ons huis en hart aan de jongeren.